Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς οι αρνητικές σκέψεις βλάπτουν το σώμα

Πώς οι αρνητικές σκέψεις βλάπτουν το σώμα.

έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Σουνίου 


Έχει ποτέ περάσει από το μυαλό σας ότι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεστε μπορεί να επηρεάζει την υγεία και το σώμα σας; Συχνά δεν έχουμε επίγνωση των επιδράσεων που έχουν οι σκέψεις μας στο σώμα και στην υγεία μας.
Μερικές φορές παρασυρόμαστε από το άγχος, την ένταση, την ανησυχία, την κατάθλιψη, τη βιασύνη και άλλα αρνητικά συναισθήματα, χωρίς να σκεφτόμαστε καν ότι μπορεί να μας επηρεάζουν ψυχικά και σωματικά, μειώνοντας την ποιότητα της ζωής μας. Στο άρθρο θα μάθετε την επίπτωση που έχουν οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα στο σώμα σας.
Η σύνδεση νου-σώματος είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι πιστεύουμε, καθώς οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας διεγείρουν την παραγωγή ορισμένων χημικών ουσιών που επηρεάζουν τη σωματική και τη συναισθηματική μας υγεία. Για παράδειγμα, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη είναι δύο χημικές ουσίες που απελευθερώνει ο εγκέφαλός μας όταν βιώνουμε χαρά ή ευφορία. Μια παρόμοια διαδικασία λαμβάνει χώρα και για τα αρνητικά συναισθήματα, όμως αντί να κάνει το σώμα να νιώθει καλά, προκαλεί πόνο και άλλα προβλήματα που μας εμποδίζουν να αισθανόμαστε υγιείς.


Σχόλια