Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της γης αποκρύβοντας χιλιάδες μυστικά για το ανθρώπινο γένος

Η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της γης αποκρύβοντας χιλιάδες μυστικά για το ανθρώπινο γένος

έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής 

Πολλοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας είναι ένα από τα παλαιότερα,  μεγαλύτερα και πιο τέλεια «μνημεία» σε όλη την γη , το οποίο δημιουργήθηκε χιλιάδες χρόνια πριν.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η μεγάλη πυραμίδα δεν αποτελεί μόνο ένα αρχιτεκτονικό θαύμα  αλλά και ένα μεγάλο επίτευγμα της μηχανικής, και κυρίως της Γεωγραφίας.
Η πυραμίδα βρίσκεται ακριβώς στο σημείο τομής της μεγαλύτερης γραμμής του γεωγραφικού πλάτους και της μεγαλύτερης γραμμής του γεωγραφικού  μήκους.
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας αποτελεί ένα  μοναδικό, συναρπαστικό, και απίστευτα περίπλοκο οικοδομικό επίτευγμα με  αρχαία δομή. Ακόμα μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια που κατασκευάστηκε δεν υπάρχει ολόκληρη η εικόνα για το πώς οι αρχαίοι άνθρωποι κατόρθωσαν να χτίσουν κάτι τόσο τεράστιο και τόσο ακριβές.
Στην πραγματικότητα, η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας υπολογίζεται ότι έχει περίπου 2.300.000 ογκόλιθους που ζυγίζουν  από 2 έως 30 τόνους το καθένα. Μερικά από τα μπλοκ εκτιμάται ότι ζύγιζαν  περίπου 50 τόνους.

Σχόλια