Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2017

Με καποιους ανθρωπους δεν χανεσαι ποτε!!!

Με καποιους ανθρωπους δεν χανεσαι ποτε!!! Γράφει η Κωνσταντίνα Χρυσάνθη  Στην ζωη σου θα αλλαξεις,πολλες δουλειες ,με καποιους συναδελφους θα χαθεις ,με καποιους αλλους κρατας την επαφη ,μπορει να ειμαστε σκορπισμενοι ,αλλοι στο εξωτερικο αλλοι σε επαρχια ,κ αλλοι μεσα στην Αθηνα,το παρεακι ομως δεν αλλαζει! Σαν να μην περασε μια μερα,σαν να κανουμε το καθημερινο διαλλειμμα μαζι ,οπως παλια...

ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ Γράφει ο Τάσος Τριπολίτης  "Πραγματογνώμονες καρναβαλιστές" για λόγους τηλεθέασης και ακροαματικότητας, εκφραστές της «ανησυχίας» για ασφαλή μετακίνηση μόνο τις περιόδους τριημέρων και εκδρομικών εξορμήσεων αλλά μόνο εκ των υστέρων

Αστροναύτης ανέβασε φωτογραφίες της Αθήνας από δορυφόρο !!!

Αστροναύτης ανέβασε φωτογραφίες της Αθήνας από δορυφόρο !!! έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Σουνίου  Ένα «καλησπέρα» ευχήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Αμερικανός αστροναύτης, Robert S. Kimbrough,

Manel Navarro - Do It For Your Lover (Spain) Eurovision 2017 -National Final Performance

Manel Navarro - Do It For Your Lover (Spain) Eurovision 2017 -National Final Performance Η συμμετοχή της Ισπανίας !

The OA

The OA Το 99,9% των ανθρώπων που διαβάζουν αυτές τις γραμμές δεν θα έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάμε. Η σειρά του Netflix που έκανε πρεμιέρα λίγο πριν τα Χριστούγεννα μας έκανε χαρούμενους που αργούμε πάντα να δημοσιεύουμε τις λίστες μας με τα καλύτερα της χρονιάς. Μία κοπέλα εμφανίζεται ξανά μετά από επτά χρόνια που όλοι τη θεωρούσαν νεκρή. Μικρή λεπτομέρεια.

The Return of Xander Cage

The Return of Xander Cage Η επιστροφή του Vin Diesel στον ρόλο του πράκτορα xXx. Η πρώτη ταινία είχε κυκλοφορήσει το 2002 και την θυμόμαστε για την καταιγιστική δράση και τους Rammstein που εμφανίζονταν στην εναρκτήρια σκηνή παίζοντας το Fuer Frei!

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ έψαξε και βρήκε η Μαίρη Σουνίου   → Τα Πετράλωνα   είχαν κυριολεκτική σημασία, αφού πήραν το όνομα τους από αλάνες που γέμισαν με πέτρες, όταν γινόταν εξομάλυνση του δύσβατου εδάφους. Τα κομμάτια της πέτρας πετάχτηκαν και έτσι οι δημιουργήθηκαν πέτρινα αλώνια, τα οποία έδωσαν το όνομά τους στην περιοχή. → Τα Πατήσια  βαφτίστηκαν έτσι από την έκφραση «παπά πάτα ίσια», που συνήθιζαν να λένε τα παιδιά της περιοχής σε έναν Τούρκο Αγά, που ήταν συνέχεια μεθυσμένος. Τα παιδιά τον έβλεπαν να παραπατάει από το ποτό και του φώναζαν «παπά πάτα ίσια», με αποτέλεσμα να ονομαστεί η περιοχή Πατήσια.

Οι επικρατέστεροι κοσμογονικοί μύθοι για την δημιουργία του κόσμου

Οι επικρατέστεροι κοσμογονικοί μύθοι για την δημιουργία του κόσμου έψαξε και βρήκε η Όλγα Αυγερινού Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν και ο κόσμος; Από πού προήλθε η ζωή στον πλανήτη μας; Εδώ και αιώνες η ανθρωπότητα προσπαθεί να εξηγήσει την ίδια της την ύπαρξη. Η αδυναμία των ανθρώπου να κατανοήσει και ερμηνεύσει τα διάφορα φυσικά φαινόμενα που συνέβαιναν γύρω του, οδήγησε στη δημιουργία ποικίλλων μύθων που προσπαθούσαν να εξηγήσουν τη δημιουργία του κόσμου.

Αρωμα Ελλάδας σε μια ιστορία 42 ετών

Αρωμα Ελλάδας σε μια ιστορία 42 ετών έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής  Το 2CV ήταν άποψη, ήταν ρεύμα, ήταν μια κατηγορία μόνο του και δεν μπορείς να λέγεσαι συντάκτης αυτοκινήτου αν δεν έχεις οδηγήσει έστω μια φορά, ένα από αυτά. Το θυμάμαι σαν μικρό παιδί. Το είχε ένας φίλος του πατέρα μου. Όταν μας έκαναν επίσκεψη στο σπίτι, κατέβαινα περίπου 15 λεπτά πριν φύγουν για να το βάλω μπροστά μιας και δεν έπαιρνε αμέσως. Μάλλον δεν ήθελε να ασχοληθεί σοβαρά ο μηχανικός μιας και σήμερα, δοκιμάζουμε ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο, που παίρνει με μισή μιζιά! Το κράτησαν πολλά χρόνια, νομίζω υπάρχει ακόμα και θυμάμαι πως δεν τους πρόδωσε ποτέ. Όλες αυτές οι μνήμες έρχονται ξανά στο μυαλό, στην θέα του 2CV που μας παραχώρησε για δοκιμή η Ismailos Classics. Ωστόσο ποτέ δεν είδα σε τόσο άψογη κατάσταση τo 2CV των παιδικών μου χρόνων. Το σημερινό μας μοντέλο, είναι λες και μόλις βγήκε από την γραμμή παραγωγής. Μόνο η άδεια κυκλοφορίας μαρτυρά πως κατασκευάστηκε το 1984!

Στα σεξ σοπ που συναντιόμαστε ....

Στα σεξ σοπ που συναντιόμαστε ....  Γράφει η Κατερίνα Σουνίου  Μια μέρα που δεν περιπατούσα στο Ζάππειο αλλά σε γνωστή συνοικία εις τας Αθήνας , συνάντησα κάτι φίλες , έτσι στα ξεκούδουνα και στα ξαφνικά . Επήγαιναν προς έκπληξή μου σε ένα σεξ σοπ αλλά , το σκεφτόντουσαν -πιο πολύ η μία- γιατί λέει ντρεπόντουσαν ....λέει . 

«Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας»: Το πλοίο που εξαφανίστηκε για 18 λεπτά και οδήγησε στην παράνοια το πλήρωμά του (photos + video)

«Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας»: Το πλοίο που εξαφανίστηκε για 18 λεπτά και οδήγησε στην παράνοια το πλήρωμά του (photos + video) έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής   Ήταν Οκτώβρης του 1943 όταν το πιο τολμηρό πείραμα Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και Άλμπερτ Αϊνστάιν έλαβε χώρα, γράφοντας ιστορία και μένοντας στα πρακτικά ως το ένα από τα πιο ανεξήγητα μυστήρια του κόσμου.

Πείραμα Μίλγκραμ: Η τρανή απόδειξη του κοινωνικού κομφορμισμού

Πείραμα Μίλγκραμ: Η τρανή απόδειξη του κοινωνικού κομφορμισμού έψαξε και βρήκε ο Γιάννης Καραίσκος  Το ηθικό ερώτημα,  αν πρέπει κανείς να υπακούει τις εντολές, όταν αυτές αντίκεινται στην ανθρώπινη συνείδηση και στις θεμελιώδεις, «άγραφες» αρχές του ηθικού κώδικα , πέρα από τη δραματοποίηση που γνώρισε στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, όπου η πρωταγωνίστρια εκπροσωπεί τον άνθρωπο που δεν υποτάσσεται και θεωρεί χρέος του την εξέγερση απέναντι στο άδικο και τη βίαιη εξουσία, υφίσταται φιλοσοφική ανάλυση σε όλες τις ιστορικές εποχές.

Chemistry Lovers !

Might of magnets.💪 Might of magnets. 💪

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΓΑΝΑΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΓΑΝΑΣ Γράφει ο Στέλιος Διαμαντής Η λαγάνα, ο άζυμος αυτός άρτος, παίζει αναμφίβολα κυρίαρχο ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ποια, όμως, είναι η ιστορία της; Τί συμβολίζει; Η λαγάνα, παρασκευάζεται χωρίς προζύμι, και έναν τέτοιο πρόχειρο άρτο χρησιμοποίησαν και οι Ισραηλίτες κατά τη νύχτα της Εξόδου τους από την Αίγυπτο υπό την αρχηγία του Μωυσή.

Ποτε δεν ξερεις που θα συναντησεις τον ερωτα!!!

Ποτε δεν ξερεις που θα συναντησεις τον ερωτα!!! Γραφει η Κωνσταντίνα Χρυσάνθη  Ποτε δεν ξερεις που θα συναντησεις τον ερωτα,σε μια βολτα ,σε ενα καφε-μπαρ στο super market,ακομα κ στο δρομο προς την δουλεια σου....

Ε.Ι.Ρ. Τ.Ε.Δ.

Ε.Ι.Ρ. Τ.Ε.Δ. Γράφει ο Στέλιος Διαμαντής Ήταν 23 Φεβρουαρίου του 1966 όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική τηλεοπτική εκπομπή του Ε.Ι.Ρ.. Περιλάμβανε δίωρο πρόγραμμα με διεθνείς ειδήσεις, καλλιτεχνικά θέματα και ντοκιμαντέρ.

Έρχεται το Athens Science Festival

Έρχεται το Athens Science Festival έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής  Τ ο μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας,  Athens  Science  Festival , επιστρέφει στην  Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου και μας προσκαλεί σε μια αναζήτηση/εξερεύνηση στον χώρο της τεχνολογίας του μέλλοντος: drones, internet of things, εικονική πραγματικότητα και αυτοκίνητα ρομπότ, μεταξύ πολλών άλλων.

Ποιο είναι το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης; Πώς θα επηρεάσει τις ζωές μας;

Ποιο είναι το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης; Πώς θα επηρεάσει τις ζωές μας; έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής  Στα τέλη του 2016,  ο δημοφιλής θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking εξέδωσε ένα προειδοποιητικό σημείωμα για την ολοένα επιταχυνόμενη πρόοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ), φρονώντας ότι θα είναι "είτε ό,τι καλύτερο, είτε ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στην ανθρωπότητα".

Οι συνήθειες των πολύ ελκυστικών ανθρώπων που τους κάνουν ξεχωριστούς

Οι συνήθειες των πολύ ελκυστικών ανθρώπων που τους κάνουν ξεχωριστούς έψαξε και βρήκε ο Γιάννης Καραίσκος   Ο νόμος της έλξης είναι ο εξής: Δεν προσελκύετε αυτό που θέλετε. Προσελκύετε αυτό που είστε.   – Δρ. Γουέιν Ντάιερ Είναι συνηθισμένο να δίνουμε έμφαση σε ορισμένα πράγματα, όπως η ευφυΐα, η εμφάνιση και το χιούμορ και υπάρχει λόγος για αυτό. Οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι να ψάχνουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στους άλλους, όταν πρόκειται να τους βάλουμε στην ζωή μας.

7 φορές που τα Όσκαρ πέρασαν το δικό τους κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα

7 φορές που τα Όσκαρ πέρασαν το δικό τους κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα έψαξε και βρήκε ο Γιάννης Καραίσκος  Η εκλογή Τραμπ έφερε πολλές αντιδράσεις, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και παγκοσμίως, και το Χόλιγουντ δεν έμεινε εκτός. Ο ένας μετά τον άλλον, οι διάσημοι καλλιτέχνες δεν άργησαν να πάρουν θέση απέναντι στην πολιτική του Τραμπ και να την εκφράσουν με κάθε τρόπο. 

Καλλιτέχνης μεταμορφώνει βαρετά κτίρια από όλο τον κόσμο σε όμορφα έργα τέχνης

Καλλιτέχνης μεταμορφώνει βαρετά κτίρια από όλο τον κόσμο σε όμορφα έργα τέχνης έψαξε και βρήκε η Όλγα Αυγερινού  Ο Γάλλος street artist  Τζουλιέν Μάλλαντ , γνωστός και ως Seth Globepainter, δημιουργεί πολύχρωμα έργα τέχνης στους τοίχους κτιρίων όλου του κόσμου.  Οι μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες του απεικονίζουν συχνότερα παιδιά και είναι γεμάτες με χρώματα. 

Πόσο διαφορετικό θα είναι το νέο 3310; Οι πρώτες διαρροές για τα χαρακτηριστικά του είδαν το φως της δημοσιότητας

Πόσο διαφορετικό θα είναι το νέο 3310; Οι πρώτες διαρροές για τα χαρακτηριστικά του είδαν το φως της δημοσιότητας Το «ανθεκτικότερο κινητό του κόσμου» ετοιμάζεται να ξαναβγεί στην αγορά σε βελτιωμένη έκδοση και με νέες δυνατότητες έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής   Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η εταιρία HMD (σ.σ. που διατηρεί τα δικαιώματα χρήσης του Nokia brand) ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το μοντέλο 3310, το «θρυλικό» κινητό τηλέφωνο που παραμένει μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς για τους χρήστες χάρη στην αντοχή, την αξιοπιστία και την αυτονομία της μπαταρίας του.

Κάναμε το σώμα μας νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών - Χρόνης Μίσσιος

Κάναμε το σώμα μας νεκροταφείο δολοφονημένων επιθυμιών και προσδοκιών - Χρόνης Μίσσιος έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Βλαστού  Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται. Άπαξ, που λένε. Σαν μια μοναδική ευκαιρία. Τουλάχιστον, μ’αυτήν την αυτόνομη μορφή της, δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξουμε ποτέ. Και μεις τί την κάνουμε, ρε; Αντί να τη ζήσουμε; Τί την κάνουμε; Την σέρνουμε από δω και από κει δολοφονώντας την…

Αυτό είναι το Απόλυτο Κόλπο για να Αποκτήσετε Επιδερμίδα 25αρας στο Λεπτό!

Αυτό είναι το Απόλυτο Κόλπο για να Αποκτήσετε Επιδερμίδα 25αρας στο Λεπτό! έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Σουνίου Υπάρχει τρόπος να διατηρηθείς νέα και όμορφη, κάνοντας μερικές απλές κινήσεις. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία, ούτε να είσαι με τις κρέμες όλη την ώρα.  Μάθε τι πρέπει να κάνεις εδώ:

Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ έψαξε και βρήκε ο Μιχαήλ -Άγγελος Διαμαντής  06.00 Χτυπάει ξυπνητήρι  06.15 Πίπα 06.30 Πρωινό ευχάριστο χέσιμο διαβάζοντας τα αθλητικά στην εφημερίδα 07.00 Πρωινό: μπριζόλα με αυγά και καφέ ετοιμασμένα από γυμνή υπηρέτρια 07.30 Άφιξη λιμουζίνας

Stranger Things | Trailer 1 [HD] | Netflix

Stranger Things | Trailer 1 [HD] | Netflix Stranger Things Το μεγαλύτερο φαινόμενο της ποπ κουλτούρας για το 2016 είχε ονοματεπώνυμο. Stranger Things. Η σειρά του Netflix κατάφερε μέσα σε λίγες εβδομάδες να γίνει αντικείμενο λατρείας και σε αυτό βοήθησαν φυσικά οι επιρροές της από το έργο του Steven Spielberg και του Stephen King και η βουτηγμένη στα 80’s αισθητική της.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales Official Teaser Trailer #1 (2017) Movie HD

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales Official Teaser Trailer #1 (2017) Movie HD Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales Αν είσαστε από αυτούς που δεν θυμάστε καν τι συνέβη στην τελευταία ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής το 2011 τότε είμαστε και εμείς μαζί σας.

Preacher

Preacher Άλλη μία σειρά που βασίστηκε σε κόμικ. Το Preacher, είναι μία μαύρη κωμωδία, κάτι σαν μεταφυσικό Fargo δηλαδή, με έναν ιερές που αποκτά τη δύναμη να πείθει τον άλλον να κάνει ότι του πει. Και είχε την αντίθετη πορεία από αυτή που περιγράψαμε στο Outcast.

John Wick: Chapter Two

John Wick: Chapter Two Το πρώτο John Wick είναι από αυτές τις ταινίες που βάζεις με το ζόρι να δεις έτσι για να περάσει η ώρα και καταλήγουν να σε εκπλήσσουν εντελώς ευχάριστα. Ο Κιάνου Ριβς επιστρέφει στον ομώνυμο ρόλο και αυτή τη φορά έχει ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην Ρώμη. Δεν ξέρουμε τι του έχουν κάνει αυτή τη φορά (στην πρώτη ταινία εκδικήθηκε τον θάνατο του σκύλου του) αλλά σίγουρα μοιάζει αποφασισμένος.

ΚΟΥΚΛΕΣ

ΚΟΥΚΛΕΣ έψαξε και βρήκε η Μαίρη Σουνίου  Οι Κούκλες πρωτοάνοιξαν πριν 24 χρόνια, ακριβώς εκεί που θα τις βρείτε και σήμερα – Ζαν Μωρεάς 32, απέναντι από το Fix ( Μουσείο μοντέρνας τέχνης).

ΓΝΏΘΙ ΣΑΥΤΟΝ - Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

ΓΝΏΘΙ ΣΑΥΤΟΝ - Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής  Κατά τον Πλούταρχο, ο οποίος υπήρξε ιερέας των Δελφών, το «Γνώθι Σ'αυτόν» που ήταν γραμμένο σε πολλά σημεία των Δελφικών ιερών, προερχόταν απ Άυτόν τον θεό Απόλλωνα, που δεν ήταν μόνο μάντης, αλλά και φιλόσοφος.

Η Τζαμάικα της Ελλάδας: Το ελληνικό χωριό όπου τα μαγαζιά ανοίγουν στις 11 το βράδυ και κλείνουν το πρωί!

Η Τζαμάικα της Ελλάδας: Το ελληνικό χωριό όπου τα μαγαζιά ανοίγουν στις 11 το βράδυ και κλείνουν το πρωί! έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Σουνίου  Η ζωή στην Ικαρία κινείται σε ρυθμούς απόλυτης βραδύτητας! Το πιο γραφικό ίσως ορεινό χωριό, ο Χριστός Ραχών, ζει τη… νύχτα, αφού είναι μάλλον απίθανο να συναντήσετε άνθρωπο πριν από το μεσημέρι, συνήθεια που έχει τις ρίζες της στην εποχή των πειρατών.