Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στα Ελληνικά Οι Γραφές Στον Πανάγιο Τάφο

Στα Ελληνικά Οι Γραφές Στον Πανάγιο Τάφο

έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής

«Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου» (Ιω. 12, 20-23: έφτασε η ώρα για να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου – έτσι αποκαλούσε τον εαυτό του ο Χριστός για να τονίσει το γεγονός ότι όντας Θεός έγινε Άνθρωπος) είναι τα λόγια με τα οποία χαιρέτισε ο Χριστός όταν συνάντησε για πρώτη φορά Έλληνες.


Μεγάλη επιτυχία Ελλήνων επιστημόνων καθώς μαζί με άλλους συναδέλφους τους αποκάλυψαν, για πρώτη φορά, την επιφάνεια που παραδοσιακά θεωρείται ο τάφος του Ιησού Χριστού.



Πλέον το βράχο που λαξεύθηκε ο τάφος του Ιησού έχουν τη δυνατότητα να δουν οι επισκέπτες του Παναγίου Τάφου μετά την αποκατάστασή του.

Το τμήμα του βράχου είναι ορατό από ένα μικρό παράθυρο που «κρύβεται» πίσω από την εικόνα της Παναγίας. Στην πίσω όψη της εικόνας υπάρχει αφιέρωση μιας προσκυνήτριας με το όνομα Μαρία, η οποία φιλοτέχνησε την εικόνα για το Ιερό Κοινόβιο του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου.

Συγκίνηση ιδιαίτερα στους Έλληνες επισκέπτες αλλά και στον απανταχού ελληνισμό προκαλεί το γεγονός ότι όλες οι επιγραφές στον Πανάγιο Τάφο είναι στην ελληνική γλώσσα.





Tην πρωτοβουλία για την αποκατάσταση του μνημείου ανέλαβε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος. Επιστημονικά υπεύθυνη για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου, είναι η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Αντωνία Μοροπούλου. Για την ολοκλήρωση του έργου εργάσθηκαν νύχτα μέρα περίπου 60 άτομα πολλοί από τους οποίους είναι συντηρητές του υπουργείου Πολιτισμού.

Να σημειώσουμε ότι για την ανάθεση του έργου στο ΕΜΠ έδωσαν το «πράσινο φως» και οι αδελφότητες των Φραγκισκανών και των Αρμενίων, που επίσης έχουν δικαιώματα στη διαχείριση του Παναγίου Τάφου.

Πηγή:  analitis

Σχόλια