Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2017

Χρήστος Καλοπήτας. Ο άνθρωπος πίσω από το ιστορικό Jungle Club μιλάει.

Χρήστος Καλοπήτας. Ο άνθρωπος πίσω από το ιστορικό Jungle Club μιλάει. έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Σουνίου Σκαρφαλώσαμε σε ετοιμόρροπες σιδερένιες σκάλες σε μισογκρεμισμένα νεοκλασικά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας. Ήπιαμε ό,τι βρίσκαμε. Κατρακυλήσαμε σε πεζοδρόμια. Μπήκαμε στις χαώδεις ερειπωμένες αίθουσες του Φιξ, νύχτα, με γεννήτριες. Κατεβήκαμε 69 σκαλοπάτια κάτω από τη γη (περίπου) στα πιο υπόγεια από τα υπόγεια της πόλης. Ακούσαμε μουσικές που τις ψάχναμε με το αυτί, χωρίς σαζάμ και «μισό λεπτό να το γκουγκλάρω». Κανείς δεν θυμάται λεπτομέρειες, μόνο φλασιές και θραύσματα εικόνων από τη χρυσή εποχή του αθηναϊκού clubbing. Στα ‘70ς το clubbing ήταν ακόμα ταμπού και, περίπου, για μυημένους. Η μουσική είχε δυσεύρετα στέκια να την ακούς (πλην ντίσκο). Λίγο η χούντα, λίγο το καπνισμένο τσουκάλι της μεταπολίτευσης, λίγο τα λόγια του παπά κι έτσι τα ξωτικά της νύχτας κρύβονταν σε ρετιρέ της πόλης. Στα ‘80ς όμως έσκασαν όλα μαζί. Βίντεο, MTV, χρώμα, αερογράφοι, συνθεσάιζερ, διεθνή

Θα σας φανεί τρελό: Ξέρετε όμως τι σημαίνει το «Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ»;

Θα σας φανεί τρελό: Ξέρετε όμως τι σημαίνει το «Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ»; έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Σουνίου Μικροί είχαμε παίξει το γνωστό παιδικό παιχνίδι όπου δύο ομάδες αντιπαρατιθέμενες, εναλλάξ να εφορμούν η μία της άλλης ψελλίζοντας ακαταλαβίστικα λόγια, που όλοι νομίζαμε αποκυήματα παιδικής φαντασίας και κουταμάρας. Α μπε, μπα μπλον, του κείθε μπλον, α μπε μπα μπλον του κείθε μπλον, μπλην-μπλον.

Spider-Man: Homecoming Trailer #2 Has Vulture on the Attack

Spider-Man: Homecoming Trailer #2 Has Vulture on the Attack έψαξε και βρήκε ο Γιάννης Καραΐσκος If you weren't already very excited about the idea of a Spider-Man movie within the framework of the Marvel Cinematic Universe, this just might do the trick. Marvel Studios and Sony have just unveiled a brand new trailer for Spider-Man: Homecoming and if this isn't enough to get you to look forward to the new Spidey, it is hard to imagine what will. Though, if you are a fan of the MCU it is hard to think you would be anything be ecstatic about the prospect of this movie. Luckily, we won't have to wait all that long to see it.

Το Μυστήριο Λύθηκε. Πως Έχτισαν Τις Πυραμίδες Της Αιγύπτου

Το Μυστήριο Λύθηκε. Πως Έχτισαν Τις Πυραμίδες Της Αιγύπτου έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής  Το βάρος της πυραμίδας προβλέπεται σε 5.955.000 τόνους. Πολλαπλασιασμένη επί 10 ^ 8 δίνει μια εύλογη πρόβλεψη της μάζας της γης. Μέχρι σήμερα, ούτε ένας εμπειρογνώμονας δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε τρία από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα γύρω από το Πυραμίδες της Γκίζας, που είναι: Ποιος τις κατασκευασε, γιατί  κατασκευάστηκαν, και πώς είχαν κατασκευαστεί;

Ἡ γοητεία της αντιύλης…

Ἡ γοητεία της αντιύλης… έψαξε και βρήκε η Όλγα Αυγερινού  Ἐξαιρετικὰ ἐνδιαφέρον ἄρθρο ἀπὸ τὴν ἐλευθεροτυπία. Ἡ ἀντιύλη καὶ ἡ ὕλη… Ἕνας κόσμος ἄγνωστος στοὺς πολλούς… Κι ὅμως τόσο ὑπαρκτός… Φιλονόη. Τον Νοέμβριο του 2010, και ύστερα από πέντε χρόνια εντατικών προσπαθειών, μια ομάδα ερευνητών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών -το γνωστό μας CERN- είχε ένα μεγάλο επίτευγμα: Δημιούργησε και παγίδευσε 38 άτομα αντιύλης, που επέζησαν στην μοναξιά τους δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Δεν ήταν η πρώτη φορά, που παράγονται τεχνητά άτομα αντιύλης. Συνήθως όμως εξαϋλώνονται ακαριαία, επειδή έρχονται σε επαφή με τη συμβατική ύλη.

Διατροφή: ''Αχτύπητα'' δίδυμα για απώλεια βάρους

Διατροφή: ''Αχτύπητα'' δίδυμα για απώλεια βάρους έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Σουνίου  Αν θέλετε να χάσετε βάρος εύκολα και… γευστικά, δοκιμάστε τους παρακάτω τέλειους συνδυασμούς τροφών, που συνεργάζονται για να ρίξουν τον δείκτη της ζυγαριάς! Διατροφή: ''Αχτύπητα'' δίδυμα για απώλεια βάρους Όλοι θέλαμε κάποια στιγμή να χάσουμε κιλά και μετά να διατηρήσουμε το ιδανικό μας βάρος. Και πολλές φορές ισχύει ότι όσο λιγότερα πράγματα βάζουμε στο πιάτο μας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα δούμε. Αυτό όμως δεν ισχύει με τις παρακάτω τροφές, που συνδυάζονται υπέροχα, αλληλοσυμπληρώνοντας η μία τα οφέλη της άλλης, για να δούμε την περιφέρεια της μέσης μας να μειώνεται.

Τσιπς γλυκοπατάτας

Τσιπς γλυκοπατάτας έψαξε και βρήκε η Μαίρη Σουνίου Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς τουλάχιστον 20 λεπτά πριν. Ξεπλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες.

Σώμα – Ψυχή – Πνεύμα και οι 4 τύποι του Ιπποκράτη

Σώμα – Ψυχή – Πνεύμα και οι 4 τύποι του Ιπποκράτη έψαξε και βρήκε η Όλγα Αυγερινού  Πολλές φορές θα ακούσετε τον ομοιοπαθητικό σας να σας μιλάει για το φυσικό, το συναισθηματικό και το νοητικό σώμα ή αλλιώς σώμα-ψυχή-πνεύμα. Αυτό γίνεται επειδή ο αυτογνωσία ενέργεια σουρεάλ συνείδησηνους μετατρέπεται σε ύλη και η ύλη σε νου. Το πιο απλό παράδειγμα που έχω διδαχτεί και μπορώ να σας μεταφέρω είναι, εάν σκεφτείτε τον ανθρώπινο οργανισμό σαν ένα μήλο που σε κάποια ανύποπτη στιγμή εισχώρησε ένα σκουλήκι. Το σκουλήκι τρύπησε την φλούδα, έφαγε την ψίχα και έφτασε μέχρι το κουκούτσι. Μετά έφυγε. Έτσι λειτουργεί και η χρόνια ασθένεια. Μια χρόνια ασθένεια έχει ξεκινήσει από το πνεύμα (νους), έχει προχωρήσει στην ψυχή (συναίσθημα) και μετά εκδηλώνεται στο σώμα.

Ο άνθρωπος που δεν τρέφεται από τα όνειρά του γερνάει γρήγορα

Ο άνθρωπος που δεν τρέφεται από τα όνειρά του γερνάει γρήγορα έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Σουνίου  Ο έρωτας κινεί τον κόσμο, και τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μας, τόσο τα ατομικά όσο και τα συλλογικά, τα ωθεί ο έρωτάς μας για κάποιο μας όνειρο. Στην περίπτωση των εραστών της Βερόνας, το όνειρο του Ρωμαίου είναι να έχει την Ιουλιέτα και αντιστρόφως, όμως υπάρχουν πολλά άλλα όνειρα που τρέφουν το πνεύμα μας και το κρατάνε νεανικό, όπως δήλωνε ο Σαίξπηρ.

Γιατί πέτυχε η Κύπρος και αποτυγχάνει η Ελλάδα;

Γιατί πέτυχε η Κύπρος και αποτυγχάνει η Ελλάδα; έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Βλαστού   Από το 2010 έως σήμερα, 5 χώρες της ζώνης του ευρώ βρέθηκαν σε οικονομικό αδιέξοδο και αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε προγράμματα οικονομικής προσαρμογής και χρηματοδοτικής στήριξης (εφεξής: «μνημόνια»): Η Ελλάδα (Μάιος 2010), η Ιρλανδία (Δεκ. 2010), η Πορτογαλία (Μάιος 2011), Ισπανία (Ιούλιος 2012) και η Κύπρος (Απρίλιος 2013)i. Από αυτές τις χώρες μόνο μία, η Ελλάδα, δεν ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα εντός τριετίας. Μόνο η Ελλάδα κατέληξε να συμφωνήσει με τους δανειστές της και δεύτερο και τρίτο μνημόνιο, ενώ ήδη συζητά ένα τέταρτο για μετά το 2018, το οποίο φαίνεται ότι θα περιέχει δεσμεύσεις αλλά όχι χρηματοδότηση.

HD Gaming Wallpapers ~ Όλα σε ένα.

Μία συλλογή απο HD Wallpapers για εμάς τους Gamers. Γράφει ο Μιχαήλ-Άγγελος Διαμαντής  Ε αφού έχω καιρό λοιπόν να ανεβάσω ένα σχετικό θέμα είπα να κάνω μία "γερή" επιστροφή 😉. Τις τελευταίες μέρες έψαχνα σαν τρελός να βρώ wallpapers.. Οχι φυσικά τα οποιαδήποτε wallpapers αλλά να είναι όλα σχετικά με το gaming.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ Γράφει η Κατερίνα Σουνίου Με αγαπώ , άρχισα να με αγαπώ ίσως λίγο αργά , όμως ποτέ δεν είναι αργά για τα πάντα .  Ίσως να άργησα λίγο να με αγαπήσω , ίσως μέχρι πρότινος αγαπούσα πολύ τους άλλους και λίγο εμένα, δεν ξέρω και δεν με αφορά .  Έρχεται όμως η στιγμή κάπου σε αυτή τη ζωή που αναθεωρείς , ξαναεξετάζεις , κοιτάς την πραγματικότητα κατάματα και θαρραλέα και βλέπεις τα λάθη που έκανες προς τον εαυτό σου .  Κάποιοι ίσως βιαστούν και με πουν "παρτούκλα" , πλέον δεν με αφορά η γνώμη σχεδόν κανενός . 

START YOUR ENGINES

START YOUR ENGINES Γράφει ο Τάσος Τριπολίτης Ο Οβελίξ έπεσε μέσα στη μαρμίτα με το μαγικό φίλτρο όταν ήταν μικρός. Η δική μου μαρμίτα πάω στοίχημα ότι είχε… μπετζίνα, τόση πολλή μάλιστα που σαν παιδί και εγώ, όταν χτυπούσα έτρεχε… 100άρα Rh θετικό.

Άφθες στο στόμα: Ποιο λαχανικό τις εξαφανίζει σε χρόνο μηδέν

Άφθες στο στόμα: Ποιο λαχανικό τις εξαφανίζει σε χρόνο μηδέν έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής Ποιο λαχανικό εξαφανίζει τις άφθες; Οι άφθες είναι οι μικρές άσπρες ή κίτρινες πληγές που τσούζουν και εμφανίζονται στο εσωτερικό του στόματος, κάτω από τη γλώσσα, στο μάγουλο ή και στα χείλη. O λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από τις άφθες είναι άγνωστος, αν και κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις.

Οδηγός ομορφιάς της τεμπέλας: Πως να δείχνεις όμορφη το πρωί, παρά τη βιaσύνη σου για να τα προλάβεις όλα

Οδηγός ομορφιάς της τεμπέλας: Πως να δείχνεις όμορφη το πρωί, παρά τη βιaσύνη σου για να τα προλάβεις όλα έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Βλαστού  Σας αρέσει να δείχνετε όμορφες όλη την διάρκεια της μέρας, τόσο στην δουλειά, όσο και στην βόλτα σας, αλλά δεν θέλετε να χαλάτε πολύ χρόνο για να προετοιμαστείτε; Τότε οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας κάνουν να είστε πάντα υπέροχη και περιποιημένη, χωρίς να ασχολείστε με…

Γυναικεία διαίσθηση! Η πιο επικίνδυνη φίλη σου..

Γυναικεία διαίσθηση! Η πιο επικίνδυνη φίλη σου.. Μεταφέρει η Όλγα Αυγερινού Αυτή η φωνή που ακούμε αμέσως όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο, όταν αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση. Αυτή η αίσθηση που πάει κόντρα στη λογική και μας οδηγεί σε ένα δρόμο πέρα από τα στενά όρια του μυαλού που μιλάει για συμπτώσεις ή λάθη.. Βρήκα εξαιρετικό το παρακάτω άρθρο για την διαίσθηση και το μοιράζομαι μαζί σας.

Η έκθεση «H Πομπηία και οι Έλληνες» ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες

Η έκθεση «H Πομπηία και οι Έλληνες» ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Σουνίου Στις 12 του ερχόμενου Απριλίου ανοίγει τις πύλες της η μεγάλη έκθεση «Pompei e i Greci» ... (H Πομπηία και οι Έλληνες). Φιλοξενείται στην παλαίστρα της αρχαίας Πομπηίας και το στήσιμό της ανέλαβε ο διάσημος Ελβετός αρχιτέκτονας Μπερνάρ Τσουμί, με τρεις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις.

Είναι οριστικό: Οικοδέσποινα του 70ου Φεστιβάλ Καννών η Μόνικα Μπελούτσι

Είναι οριστικό: Οικοδέσποινα του 70ου Φεστιβάλ Καννών η Μόνικα Μπελούτσι έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Σουνίου  Η Μόνικα Μπελούτσι θα είναι η οικοδέσποινα των τελετών έναρξης και λήξης στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που θα... διεξαχθεί από την 17η έως την 28η Μαΐου.

Στα 40+ η γυναίκα ξέρει να επιλέγει, να ζει και να ερωτεύεται

Στα 40+ η γυναίκα ξέρει να επιλέγει, να ζει και να ερωτεύεται έψαξε και βρήκε η Κωνσταντίνα Χρυσάνθη Την πρώτη φορά που βλέπεις το 4 να παίρνει τη θέση του 3 στα κεράκια της τούρτας σε πιάνει μια κατάθλιψη, μια κρίση πανικού. Ουυυυυυυπς λες, τι έγινε τώρα, τι γίνεται από εδώ και πέρα; Ποια είμαι, που πάω, τι θέλω, τι ζητάω και όλα τα λοιπά τα υπαρξιακά που ούτως ή άλλως έχουμε εμείς τα κοριτσάκια.

Στα Ελληνικά Οι Γραφές Στον Πανάγιο Τάφο

Στα Ελληνικά Οι Γραφές Στον Πανάγιο Τάφο έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου» (Ιω. 12, 20-23: έφτασε η ώρα για να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου – έτσι αποκαλούσε τον εαυτό του ο Χριστός για να τονίσει το γεγονός ότι όντας Θεός έγινε Άνθρωπος) είναι τα λόγια με τα οποία χαιρέτισε ο Χριστός όταν συνάντησε για πρώτη φορά Έλληνες.

Αλαμπουρνέζικα, η γλώσσα των κουλτουριάρηδων – Toυ Ντίνου Χριστιανόπουλου

Αλαμπουρνέζικα, η γλώσσα των κουλτουριάρηδων – Toυ Ντίνου Χριστιανόπουλου έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής Κουλτουριάρηδες είναι οι διανοούμενοι που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη γνώση και την πληροφόρηση και λιγότερη στο αίσθημα και το βίωμα. Ότι έμαθαν ή δεν έμαθαν έχει γι” αυτούς μεγαλύτερη αξία από τη σκέψη. Κουλτουριάρηδες βρίσκονται σ” όλες τις εποχές. Στην αρχαία Ελλάδα τους κοροϊδεύει πολύ άσχημα ο Αριστοφάνης επειδή χρησιμοποιούσαν πάντα καινούριες και παράξενες λέξεις για να ξιπάσουν τον κόσμο. Και οι σοφιστές ήταν ένα είδος κουλτουριάρηδων της εποχής τους, γιατί έδωσαν πολλή σημασία στη γνώση και όχι στη σωστή κρίση.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αυτή είναι η αληθινή ιστορία πίσω από το παραμύθι η «Πεντάμορφη και το Τέρας»

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αυτή είναι η αληθινή ιστορία πίσω από το παραμύθι η «Πεντάμορφη και το Τέρας» έψαξε και βρήκε η Κατερίνα Σουνίου Πολλά από τα παραμύθια που μας αφηγούνταν όταν ήμασταν μικροί βασίστηκαν σε αληθινές ιστορίες. Ένα από αυτά, ίσως και το πιο... ιδιαίτερο, ήταν «Η Πεντάμορφη και το Τέρας». Η συγγραφέας, Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, περιγράφει την αληθινή ιστορία αγάπης του Petrus Gonsalvus (ή Pedro Gonzalez) με την Catherine. Ο Gonsalvus, γεννημένος στην Τενερίφη το 1537, έγινε γνωστός ως «Ο άνθρωπος του δάσους».

Ελληνικά vs τουρκικά σήριαλ: Ποια θεωρεί καλύτερα ο Burak Hakki;

Ελληνικά vs τουρκικά σήριαλ: Ποια θεωρεί καλύτερα ο Burak Hakki; έψαξε και βρήκε η Μαίρη Σουνίου Τον γνωρίσαμε μέσω της τουρκικής σειράς «Κισμέτ» και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στην Τουρκία αλλά... και την Ελλάδα. Ο λόγος για τον Burak Hakki ο οποίος γνώρισε την αγάπη και την αποδοχή του τηλεοπτικού κοινού, κάτι που αποδεικνύεται και από τα ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνει κάθε σειρά που συμμετέχει. Αυτή την περίοδο, ο γοητευτικός ηθοποιός βρίσκεται στη χώρα μας, καθώς πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση Ο Κύκλος.

Φτιάξτε λάδι μέντας: Απαλλάσσει από εθισμούς, ζάχαρης και πρόχειρου φαγητού

Φτιάξτε λάδι μέντας: Απαλλάσσει από εθισμούς, ζάχαρης και πρόχειρου φαγητού έψαξε και βρήκε η Κωνσταντίνα Χρυσάνθη  Πώς να φτιάξετε λάδι μέντας, το οποίο θα σας βοηθήσει να σταματήσετε να καταναλώνετε πρόχειρο φαγητό και ζάχαρη, ενώ θα συμβάλλει στο να απαλλαγείτε από τις επιπλέον θερμίδες Η ζάχαρη είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά εθιστική. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο «εθισμός στη ζάχαρη» έχει τις ίδιες επιπτώσεις που έχουν και τα εθιστικά φάρμακα στον εγκέφαλο.

Αριστοτέλης: «Πώς εξοντώνεται ένας λαός» – Ένα κείμενο τόσο επίκαιρο που το εφαρμόζουν πάνω μας!

Αριστοτέλης: «Πώς εξοντώνεται ένας λαός» – Ένα κείμενο τόσο επίκαιρο που το εφαρμόζουν πάνω μας! έψαξε και βρήκε η Όλγα Αυγερινού Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.

Πού κρύβεται η ζάχαρη: 5 πηγές που δεν υποψιάζεστε!!!

Πού κρύβεται η ζάχαρη: 5 πηγές που δεν υποψιάζεστε!!! έψαξε και βρήκε η Όλγα Αυγερινού Πού κρύβεται η ζάχαρη: 5 πηγές που δεν υποψιάζεστε!!! Ακόμη και αν αποφεύγετε τελείως τα γλυκά ίσως να καταναλώνετε πολύ περισσότερη ζάχαρη απ ‘όση νομίζετε. Η ζάχαρη καταναλώνεται σε πολλές διαφορετικές μορφές και ένα μεγάλο μέρος της είναι κρυμμένο στα αγαπημένα μας φαγητά.