Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα συστατικά της ευτυχίας σύμφωνα με το LSE

Τα συστατικά της ευτυχίας σύμφωνα με το LSE

έψαξε και βρήκε η Όλγα Αυγερινού

To χρήμα δεν αγοράζει την ευτυχία και μια νέα έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει, τοποθετώντας στην κορυφή των απαραίτητων παραμέτρων για μια ευτυχισμένη ζωή, την ύπαρξη συντρόφου και τη καλή ψυχική υγεία.

Αποδείχτηκε ακόμα πως το να έχει κάποιος μία δουλειά που τον ικανοποιεί, είναι πιο σημαντικό από μια γενναία αύξηση του μισθού του.


Η ανάλυση των στοιχείων της έρευνας ανήκει σε ερευνητές του φημισμένου London School of Economics and Political Science (LSE), οι οποίοι προέβησαν σε μια μεγάλη ανάλυση ευρημάτων από διεθνείς δημοσκοπήσεις που αφορούσαν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους από όλον τον κόσμο.

Τα στοιχεία που προέκυψαν έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον:

ο διπλασιασμός του μισθού αυξάνει την ευτυχία που νιώθει κάποιος κατά μόλις 0,2 βαθμούς σε μία κλίμακα από 0 έως 10.
Η ύπαρξη μιας καλής σχέσης και η αγάπη για τον σύντροφό μας αυξάνει την ευτυχία κατά 0,6 βαθμούς, ενώ η απώλεια του συντρόφου-λόγω χωρισμού ή θανάτου- την μειώνει στον ίδιο βαθμό!
Οι ψυχικές διαταραχές, η κατάθλιψη και η ανεργία αναδεικνύονται ως σοβαρά προβλήματα που καταστρέφουν τις πιθανότητες να γίνει κάποιος ευτυχισμένος - μια μείωση που φτάνει τους 0,7 βαθμούς.
Επιστρέφοντας λοιπόν στα αυτονόητα και με τη σφραγίδα του γνωστoύ Πανεπιστημίου, αποδεικνύεται πως οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν ανάγκη την ουσιαστική, ανθρώπινη επαφή και φυσικά την εργασία καθώς η αδράνεια δημιουργεί προβλήματα αυτοεκτίμησης και κακής ψυχολογικής κατάστασης.


Τα συμπεράσματα της μελέτης θα συζητηθούν αναλυτικά σε συνέδριο που πραγματοποιείται από το LSE και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Πηγή: therapies

Σχόλια