Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ… «άδεια οπλοφορίας» (part 1)

 ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ… «άδεια οπλοφορίας» (part 1) 


Γράφει ο Τάσος Τριπολίτης 


Το συναίσθημα το θυμάμαι πολύ καλά… το να πάρω το δίπλωμα οδήγησης, μπορούσε άνετα να συγκριθεί με εφηβική ονείρωξη ή και «έκρηξη» στα πρώτα κρεβατώματα… 
Με χρονολογική σειρά, ήταν η πρώτη… «Ρόζα» που αγάπησα, η δεύτερη αυτή των Θ.Μικρούτσικου – Άλκη Αλκαίου – Δ. Μητροπάνου και η τρίτη του… στρατού. 
Έχοντας ολοκληρώσει τα πρακτικά μαθήματα και το διάβασμα για να καταλαβαίνω τι σημαίνουν εκείνα τα περίεργα ιερογλυφικά στις στρογγυλές, τρίγωνες, οκτάγωνες πινακίδες, ημέρα εξέτασης, σίγουρος για τον εαυτό μου, μπαίνει εξεταστής και εξετάστρια, ξεκινάμε, όλα καλά, αλλά σε κάποια στιγμή, τον ακούω και παράλληλα τον παρατηρώ κλεφτά από τον κεντρικό καθρέφτη να προσπαθεί να κλείσει ραντεβού στην τύπισσα για το βράδυ… τράτζικ!!! 
Στα στενά του Χολαργού, μια γερόντισσα παραβιάζει STOP και περνάει κάθετα το δρόμο που κινούμουν εγώ - νομίμως - με το «L». Αμέσως στα φρένα και αφού οι εξεταστές δε φορούσαν ζώνη, απασχολημένοι ο ένας να «καμακώσει», η άλλη στα «αχ μη δε θέλω» (κάτι λένε για παρακαλετό… νινί), έσκασαν πάνω στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού και άρχισαν τις… παρατηρήσεις. 
«Κύριε πιο σιγά», «γιατί φρενάρατε τόσο απότομα?» και η «πληρωμένη» απάντηση ήρθε άμεσα (δε συνηθίζω να κρατάω και το αθυρόστομο στοματάκι μου κλειστό)… «Μα δεν την είδατε την κ@ριόλ@ που παραβίασε το STOP? Και αν φορούσατε ζώνη δε θα πεταγόσασταν έτσι ούτε θα με ενοχλούσατε την ώρα που οδηγώ». «Εντάξει κύριε, περάσατε» (σιγά μη με έκοβες ρε μάστορα – ούτε το ραντεβού σου έκατσε). 
Ηθικό δίδαγμα… Ζώνη ασφαλείας και οι πίσω επιβάτες λοιπόν, ανεξαρτήτως βάρους, ηλικίας και… IQ. 
Μέχρι την επόμενη φορά… «σκεφτείτε αυτούς που αγαπάτε, φοράτε ζώνη ή κράνος και μετακινηθείτε με σύνεση». 

Σχόλια