Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαρμελάδα από τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη, για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Μαρμελάδα από τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη, για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

έψαξε και βρήκε ο Στέλιος Διαμαντής 

Φτιάξτε μόνοι σας μία μαρμελάδα από τζίντζερ που θα στηρίξει και θα προάγει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού σας

Κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών, όταν είσαστε όλοι πιο επιρρεπείς σε κρυολογήματα και ιούς, είναι απαραίτητο να έχετε ένα φυσικό προϊόν που θα φροντίσει για την καλή υγιεία και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σας, ώστε να αντιμετωπίσει με ευκολία όλες τις παραπάνω καταστάσεις.
Η φυσική «βόμβα» υγιείας που θα προκύψει από την συνεργία του τζίντζερ με το μέλι και το λεμόνι έχει τη δύναμη να αντικαταστήσει όλα τα χάπια και φάρμακα που πιθανόν να χρειαζόσασταν, αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής από τη δίαιτά σας.
Για να την προετοιμάσετε, θα πρέπει να έχετε τα ακόλουθα συστατικά:

    1 ρίζα τζίντζερ (μέτρια ή και μεγαλύτερη εάν το αντέχετε)
    3 λεμόνια ολόκληρα με την φλούδα
    0,5 κιλό μέλι

Παρασκευή:
Πλένετε τα λεμόνια, τα κόβετε σε κύβους και ανακατέψτε τα σε ένα μπλέντερ να γίνει μία πάστα.
Ξεφλουδίστε το τζίντζερ και τρίψτε στον τρίφτη (ρεντέ) να γίνει ψιλοκομμένο.
Ανακατέψτε το λεμόνι με το τζίντζερ, και στην συνέχεια προσθέστε και το μέλι.
Ανακατέψτε το μείγμα και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο.
Χρήση:
Μπορείτε να προσθέσετε αυτή τη μαρμελάδα στα ροφήματά σας, μπορείτε να την αλείψετε σε μια φέτα ψωμί, ή μπορείτε απλά να παίρνετε 1 κουταλιά της σούπας καθημερινά για πρόληψη.
Για την περίπτωση καταστολής, θα πρέπει να αυξήσετε την δοσολογία, αφού συνεννοηθείτε πρώτα με ειδικό.


Σχόλια