Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι " ήρεμη δύναμη" ...

Οι " ήρεμη δύναμη" ... 

  Γράφει η Κατερίνα Σουνίου  

Το να προσφέρεις ηρεμία και χαρά είναι τέχνη . Η τέχνη της ζωής !
Ίσως τελικά να είναι το δυσκολότερο πράγμα για τον άνθρωπο αυτό .
Οι άνθρωποι - οι λιγοστοί πλέον- που τολμούν και το καταφέρνουν αυτό , θεωρώ πως είναι εκείνοι οι οποίοι μπορούν να πάνε την ανθρωπότητα ένα βήμα παραπάνω.
Δεν εξετάζω το εαν έχουν πτυχία, χρήμα, δόξα και τα λοιπά , αυτά είναι τελείως άσχετα με την τέχνη της ζωής .
Αυτό όμως που εξετάζω είναι οτι , τελικά αυτοί που την κατέχουν αυτή την τέχνη , είναι οι άνθρωποι που ήταν ικανοί να αγαπηθούν. Ίσως για αυτό διαθέτουν περισσή αγάπη μέσα τους , αρκετή ηρεμία και μια αισιοδοξία που ζωγραφίζει αυτό το χαμόγελο στο πρόσωπό τους . Γι αυτό και είναι πολύτιμοι .
Έχουν αυτή την γοητεία που εκπέμπεται από την εσωτερική τους γαλήνη , από την ήσυχη αγάπη για τον εαυτό τους, από την πίστη τους σε αυτόν και από μια σιγουριά της γνώσης του ξέρουν πού πηγαίνουν - τον προορισμό τους - σε αυτόν εδώ τον κόσμο . Μην τους αδικείτε και προπάντων μην τους πιέζετε να μοιάσουν με την μάζα . Αυτό είναι όντως ΚΡΙΜΑ .
Σε αντίθεση, οι αντίθετοι άνθρωποι , οι γκρινιάρηδες δηλαδή , θεωρώ πως είναι οι άνθρωποι που υπήρξαν ανίκανοι να αγαπηθούν , ακόμα και από τον ίδιο τους τον εαυτό . Και αυτό τα λέει όλα.
Η επιθετικότητα κέρδισε έδαφος ξαφνικά γιατί , όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ , δυστυχώς έχουμε αρκετούς εως και πολλούς Α-γάπητους ! Αρκετούς δυστυχείς με την υπαρξή τους . Σε αυτό δεν ξέρω εαν μπορούμε να κάνουμε κάτι ... αν παίρνουν γιατρειά .... ?
Όση αγάπη και εαν δώσεις σε αυτή την μερίδα ατόμων , τόση και περισσότερη αρνητική αντίδραση θα εισπράξεις. Μερικές φορές κάνουν σαν ...αφηνιασμένοι .
Ο άνθρωπος είναι οι πράξεις του και αυτή την αίσθηση αφήνει γύρω του .... Αυτή την γεύση ... πικρή ή γλυκιά . Ο καθένας είναι ελεύθερος βέβαια να κάνει τις επιλογές του γιατί είναι και οι επιλογές του , αρκεί να μην διαμαρτύρεται όταν χρειάζεται να πληρώσει το όποιο τίμημα . Σκεφτείτε το αυτό .....
Σας εύχομαι καλό κουράγιο !!! Κ.Σ.

Σχόλια